Friday, August 1, 2014

Computer and General Knowledge Question with Answer for Bank Job


Computer and General Knowledge Question with Answer for Bank  Job

1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. hackers
B. spam
C. viruses
D. identity theft
Answer: B
2. A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
A. data mining
B. data selection
C. POS
D. data conversion
Answer: A
3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
A. Data
B. Point-of-sale (POS)
C. Sales
D. Query
Answer: B
4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
A. PSS
B. POS
C. inventory
D. data mining
Answer: A
5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal acts computer is an example of a law enforcement specialty called:
A. robotics
B. simulation
C. computer forensics
D. animation
Answer: C

6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
A. gathering data
B. processing data into information
C. analyzing the data or information
D. storing the data or information
Answer: C
7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal’s movements.
A. POS
B. RFID
C. PPS
D. GPS
Answer: B
8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:
A. robotics
B. computer forensics
C. simulation
D. forecasting
Answer: A
9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:
A. proprietary
B. open
C. experimental
D. in the public domain
Answer: A

10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
A. Nano science
B. Microelectrodes
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A
11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Nano science
B. Nanotechnology
C. Simulation
D. Artificial intelligence (AI)
Answer: D
12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information
Answer: D
13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
A. programming
B. processing
C. storing
D. organizing
Answer: B
14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.
A. present
B. input
C. output
D. store
Answer: B

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
A. data
B. output
C. input
D. the process
Answer: B
16. Computers use the ____________ language to process data.
A. processing
B. kilobyte
C. binary
D. representational
Answer: C
17. Computers process data into information by working exclusively with:
A. multimedia
B. words
C. characters
D. numbers
Answer: D
18. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. eight bytes
B. eight kilobytes
C. Eight characters
D. eight bits
Answer: D
19. The term bit is short for:
A. megabyte
B. binary language
C. binary digit
D. binary number
Answer: C

20. A string of eight 0s and 1s is called a:
A. megabyte
B. byte
C. kilobyte
D. gigabyte
Answer: B
21. A ____________ is approximately one billion bytes.
A. kilobyte
B. bit
C. gigabyte
D. megabyte
Answer: C
22. A ____________ is approximately a million bytes.
A. gigabyte
B. kilobyte
C. megabyte
D. terabyte
Answer: C
23. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.
A. Hardware
B. A device
C. A peripheral
D. An application
Answer: A
24. The components that process data are located in the:
A. input devices
B. output devices
C. system unit
D. storage component
Answer: C

25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A. scanner
B. mouse
C. keyboard
D. printer
Answer: D
Read More

Some Synonym and Antonyms




Some Synonym and Antonyms

What is Antonyms?
A Antonyms is a word that has the opposite  meaning of the word
We know that Antonyms are words with dis-similar or opposite meanings. Here I have made a list of Similar words for you so that you can learn easily. So at first learn and then compose a sentence for each word in the pairs to illustrate the correct use of the words. This study will help you for struggling to expand or increase  your vocabulary knowledge.

Main Word
Antonym
Hide
Reveal
Lovely
Ugly
Anxious
Calm
Violent
Mild
Down
Up
Cruelty
Kindness
Reduce
Increase
Scarcity
Plenty
Refuse
Accept
Alone
Together
Absent
Present
Coward
Brave
Hopeful
Hopeless
Alive
Death
Primitive
Modern
Wild
Tame
Shallow
Deep
Enemy
Friend
Maximum
Minimum
Adverse
Beneficial
Right
Wrong
Primary
Secondary
Strong
Weak
Harass
Help
Fall
Rise
Smooth
Rough
Empty
Full
Ascend
Descend
Busy
Free
Clear
Hazy
Tragic
Comic
Noisy
Silent
Finish
Begin
Wide
Narrow
Mourn
Rejoice
Cancel
Approve
Tidy
Dirty
Pleasure
Pain
Addiction
Devotion
Baggy
Tight
Succeed
Fail
Remember
Forget
Sorrow
Joy
Cool
Hot
Delete
Insert
Warm
Cold
Higher
Lower
Majority
Minority
Conceal
Express
Top
Bottom

Main Word
Antonym
Ability
Inability
Able
Unable
Active
Inactive
Agree
Disagree
Allow
Disallow
Balance
Imbalance
Blame
Praise
Careful
Careless
Common
Uncommon
Conduct
Misconduct
Conscious
Unconscious
Definite
Indefinite
Depressed
Cheerful
Discipline
Indiscipline
Easy
Uneasy
Essential
Unnecessary
Expose
Hide
Fit
Unfit
Fortune
Misfortune
Friendship
Enmity
Happy
Unhappy
Hazy
Sunny
Honest
Dishonest
Justice
Injustice
Legal
Illegal
Like
Dislike
Literate
Illiterate
Logical
Illogical
Master
Learner
Miserable
Joyous
Mortal
Immortal
Notorious
Famous
Obey
Disobey
Personal
Impersonal
Pleasant
Unpleasant
Regular
Irregular
Responsible
Irresponsible
Sense
Nonsense
Social
Unsocial
Stop
Nonstop
War
Peace
Wise
Unwise
Innocent
Guilty
Oppose
Support
Reduce
Increase
Failure
Success
Lazy
Active
Urban
Rural
Join
Resign
Admire
Insult
Synonyms
Antonym
Sell
Buy
Fault
Virtue
New
Old
Educated
Illiterate
Jolly
Gloomy
Come
Leave
Kind
Cruel
Compulsory
Optional
Defeat
Victory
Early
Late
Different
Same
Open
Close
Famous
Unknown
Quite
Partly
Abhor
Love
Eternal
Temporary
Simple
Complex
Believe
Doubt
Hard
Soft
Harmony
Conflict
Beneficial
Harmful
Native
Foreign
Normal
Abnormal
Clean
Dirty
Beautiful
Ugly
Love
Hate
Arrogant
Modest
Brilliant
Dull
Punctual
Late
Monotonous
Interesting
Generous
Miser
Numerous
Few
Accept
Deny
Live
Die
Brave
Coward
Painful
Pleasant
Actual
False
Forgive
Punish
Fertile
Barren
Ordinary
Uncommon
Pollution
Purification
Question
Answer
Good-will
Ill-will
Continue
Stop
Refuse
Accept
Exclude
Include
Dangerous
Useful
Dark
Light
Blessing
Curse
Abolish
Create

Read More

About Me

Flag Counter


Popular Posts

Designed ByBlogger Templates