Friday, August 1, 2014

Computer and General Knowledge Question with Answer for Bank Job


Computer and General Knowledge Question with Answer for Bank  Job

1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. hackers
B. spam
C. viruses
D. identity theft
Answer: B
2. A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
A. data mining
B. data selection
C. POS
D. data conversion
Answer: A
3. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
A. Data
B. Point-of-sale (POS)
C. Sales
D. Query
Answer: B
4. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an item’s tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
A. PSS
B. POS
C. inventory
D. data mining
Answer: A
5. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal acts computer is an example of a law enforcement specialty called:
A. robotics
B. simulation
C. computer forensics
D. animation
Answer: C

6. Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
A. gathering data
B. processing data into information
C. analyzing the data or information
D. storing the data or information
Answer: C
7. ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animal’s movements.
A. POS
B. RFID
C. PPS
D. GPS
Answer: B
8. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:
A. robotics
B. computer forensics
C. simulation
D. forecasting
Answer: A
9. Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:
A. proprietary
B. open
C. experimental
D. in the public domain
Answer: A

10. ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
A. Nano science
B. Microelectrodes
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A
11. ____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Nano science
B. Nanotechnology
C. Simulation
D. Artificial intelligence (AI)
Answer: D
12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information
Answer: D
13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
A. programming
B. processing
C. storing
D. organizing
Answer: B
14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.
A. present
B. input
C. output
D. store
Answer: B

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
A. data
B. output
C. input
D. the process
Answer: B
16. Computers use the ____________ language to process data.
A. processing
B. kilobyte
C. binary
D. representational
Answer: C
17. Computers process data into information by working exclusively with:
A. multimedia
B. words
C. characters
D. numbers
Answer: D
18. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. eight bytes
B. eight kilobytes
C. Eight characters
D. eight bits
Answer: D
19. The term bit is short for:
A. megabyte
B. binary language
C. binary digit
D. binary number
Answer: C

20. A string of eight 0s and 1s is called a:
A. megabyte
B. byte
C. kilobyte
D. gigabyte
Answer: B
21. A ____________ is approximately one billion bytes.
A. kilobyte
B. bit
C. gigabyte
D. megabyte
Answer: C
22. A ____________ is approximately a million bytes.
A. gigabyte
B. kilobyte
C. megabyte
D. terabyte
Answer: C
23. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.
A. Hardware
B. A device
C. A peripheral
D. An application
Answer: A
24. The components that process data are located in the:
A. input devices
B. output devices
C. system unit
D. storage component
Answer: C

25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A. scanner
B. mouse
C. keyboard
D. printer
Answer: D


About Me

Flag Counter


Popular Posts

Designed ByBlogger Templates